Weihnachtsoratorium

Weihnachtsoratorium
  • Event Schedule14 december 2022 at 20:00 to 14 december 2022 at 22:30
Locatie
Datum
14 december 2022
woensdag
Tijd
20:00
7 december 2019
Zaterdag
20:00
 
€ 29,00 - € 37,50
 

Omschrijving

KERSTCONCERT door Hét Concertkoor

 

J.S. Bach – Weihnachtsoratorium

 

Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach is ongetwijfeld een van de meest bekende en indrukwekkende werken uit de muziekgeschiedenis: wat de Matthäus-Passion is voor de passietijd is het Weihnachts-Oratorium voor de Kersttijd. Het Weihnachtsoratorium brengt vreugde en vrolijkheid. Geen droefenis en geen lijden.

Door de omvangrijke bezetting met koor, solisten en groot orkest met strijkers, fluiten, hobo’s, hoorns, trompetten en pauken, is het oratorium een feest om te beluisteren. Het is kerstfeest in zijn volle glorie, een feest van schetterende trompetten, juichende koren, fluweel klinkende hobo’s en prachtige aria’s.

Het Weihnachtsoratorium schreef Bach toen hij 49 was, op het hoogtepunt van zijn carrière.

Hét Concertkoor voert de eerste vier cantates uit. Ook bij dit concert van Hét Concertkoor, tekent het fenomenale Amsterdam Mendelssohn Chamber Orchestra weer voor de begeleiding. Vocale solisten zijn sopraan Marjon Strijk, alt Charlotte Stoppelenburg, tenor Alex Vermeulen en bas Kris Belligh.     Het continuo-orgel wordt bespeeld Toine Jimkes en het geheel staat onder leiding van André Telderman.

 

Net zoals bij de concertserie van Hét Concertkoor in de afgelopen maand juni, blijft het koor ook nu onze Oekraïense medebewoners onverminderd steunen: zowel in koor als orkest nemen diverse Oekraïense professionele musici deel aan dit concert.

Na het concert is er afterparty met koor en solisten in de foyer. Het theater blijft daarvoor tot 12 uur open.

 

Er valt weer veel te genieten bij Hét Concertkoor!

Kies uw ticket

Andere concerten
dec, 14, 2022
ticket
€ 0