Kerstconcert op 11 december in de St. Gertrudiskerk te Bergen op Zoom

Hét Concertkoor voert Bachs Weihnachts-Oratorium uit

Hét Concertkoor voert op zondagmiddag 11 december het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach uit in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom. Voor het eerst in de 15 jaar dat het koor dit prachtige werk op het repertoire heeft, is een uitvoering in de St. Gertrudiskerk mogelijk, een gelegenheid die het met beide handen heeft aangegrepen! Niets ten nadele over de prima ambiance van Theater de Maagd, waar het koor dit werk al viermaal uitvoerde, maar al sinds de eerste uitvoering in 2001 was het de vurige wens dit werk in de St. Gertrudiskerk met zijn gulle akoestiek uit te voeren, maar kon Hét Concertkoor telkens als Bachs Kerstoratorium was geprogrammeerd, niet over de kerk beschikken. Dit keer is het omgedraaid en heeft het koor nét zo lang gewacht tot het zeker was dat de Gertrudiskerk in de decembermaand bschikbaar was en is toen besloten daar het Weihnachts-Oratorium uit te voeren. Het kerstconcert wordt om diverse redenen een niet te missen concert! Natuurlijk om het uitgebreide gezelschap van maar liefst 7 geweldige solisten! Met Natalya Kraevsky, Charlotte Stoppelenburg, Alex Vermeulen, Julian Hartman, Linda Vink, Rebeca Demaree-van Koert en Lisanne Vermeulen. Bovendien, omdat het koor er in geslaagd is het orkest BACH CAMERATA te contracteren. Zonder uitzondering spelen de musici ervan op topposities in de twee beste orkesten van Nederland! Je krijgt toch niet elke dag topmusici van het Radio Philharmonisch Orkest én van Het Koninklijk Concertgebouworkest over de vloer!

Het Weihnachts-Oratorium is een van de meest geliefde Kerstcomposities aller tijden! Al meer dan 280 jaar wordt dit fenomenale oratorium van Bach door het publiek in de armen gesloten. Prachtige aria's en koren wisselen elkaar af in een jubelende en feestelijke muzikale lofzang op Jezus' geboorte! Laat u samen met het koor en de geweldige solisten vergezellen naar de wereld van de 18e eeuw, begeleid door het vermaarde orkest BACH CAMERATA samen met organist Toine Jimkes onder de bevlogen leiding van dirigent André Telderman.

In de kerk richt het koor (zoals de laatste jaren al gebruikelijk) een gezellige kerstfair in rondom het concert, met een hapje en een drankje na afloop! Uitgevoerd worden de cantates 1 t/m 4. Na de tweede cantate is er een ruime pauze met o.a. glühwein en is ook de kerstfair natuurlijk geopend. Met andere woorden: een échte middag uit met prachtige muziek in een ontspannen en feestelijke sfeer!

De aanvangstijd van het concert 14:15 uur en is de kerk voor de kerstfair geopend vanaf 13:30 uur. De ingang van de kerk is aan de Kerkstraat. Het concert duurt tot ca. 17:00 uur waarna de kerstfair tot 19:00 uur doorgaat. De toegang bedraagt € 25,00. Toegangskaarten zijn te koop bij Boekhandel QUIST, Fortuinstraat 24 Bergen op Zoom en ook te bestellen via hetconcertkoor.nl of telefonisch: 0164-210112.