Solisten

Tal van solisten verleenden in het verleden hun meewerking aan de concerten van Hét Concertkoor of in de serie Kamermuziek.
Hét Concertkoor is erg trouw aan haar solisten en daarom keren velen met regelmaat terug, maar ook jonge zangers kunnen rekenen op de aandacht van het koor.

Fotogalerij solisten

Solisten 2016

Händel Messiah St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Iris Luypaers, Charlotte Stoppelenburg, Alex Vermeulen, Pieter Hendriks

Bach Matthäus Passion St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Josefien Stoppelenburg, Carina Vinke, Alex Vermeulen, Joris Bosman, Julian Hartman, Kris Belligh

Bach Weihnachts Oratorium St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Natalya Kraevsky, Lisanne Vermeulen, Charlotte Stoppelenburg, Alex Vermeulen, Julian Hartman

Solisten 2015

Annnelies James Whitbourn St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Elise Caluwaerts zingt Anne Frank; en verder met de 8 solisten: Iris Luypaers, Dorine Mortelmans, Lester Lardenoye, Andrew Hallock, Joris Bosman, Alex Vermeulen, Pieter Hendriks enKris Belligh.
Danna Paternotte (viool), Susanne Rosmolen (cello), Lies braakman (piano), Maya Sjoerdsma (klarinet).

Fauré Requiem & instrumentale werken St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Lisanne Vermeulen, Alex Vermeulen, Monique Heidema (cello), André Telderman (piano)

Solisten 2014

Nieuwjaarsconcert Markiezenhof Bergen op Zoom (1-1-2014)
Natalya Kraevsky, Carina Vinke, Alex Vermeulen, Pieter Hendriks

Annnelies James Whitbourn St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Danna Paternotte (viool), Susanne Rosmolen (cello), Lies braakman (piano), Céleste Zewald (klarinet).

Messiah Händel

Solisten 2013

Nieuwjaarsconcert Markiezenhof Bergen op Zoom (1-1-2013)
Natalya Kraevsky, Hadewijch Voorn, Marene Elgershuizen, Alex Vermeulen, Kris Belligh, Julian Hartman

Matthäus Passion Bach, St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom:
Elise Caluwarts, Carina Vinke, Stephan Adriaens, Pieter Hendriks, Frans Fiselier, Alex Vermeulen

Jephta Händel, St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom
Natalya Kraevsky, Alex Vermeulen, Dave ten Kate, Carina Vinke, Lisanne Vermeulen

Weihnachts Oratorium Bach
Natalya Kraevsky, Lisanne Vermeulen, Carina Vinke, Alex Vermeulen, Julian Hartman

Solisten 2012

Nieuwjaarsconcert, Den Enghel Bergen op Zoom (1-1-2012):
Natalya Kraevsky, Elise Caluwaerts, Inez Carsauw, Joris Bosman, Julian Hartman, Sander Heutinck

Stabat Mater Dvorák, Concertgebouw Amsterdam (19-3-2012):
Natalya Kraevsky, Inez Carsauw, Alex Vermeulen, Julian Hartman

Messiah Händel, Bergen op Zoom (8-12-2012):

Solisten 2011
Messiah Händel, Bergen op Zoom, St. Gertrusiskerk december 2011
Natalya Kraevsky, Inez Carsauw, Alex Vermeulen, Julian Hartman

Voor het tweeluik van Bachs Passionen dat Hét Concertkoor in april 2011 uitvoerde werden een groot aantal solisten uitgenodigd:
de sopranen Heleen Koele, Elise Caluwaerts (foto) en Johanneke Vogel,
de alten Carina Vinke, Inez Carsauw en Sarah-Marieke van Lieshout,
de tenoren Alex Vermeulen, Stephan Adriaens, Paul Foubert, Joris Bosman en Ludwig van Gijsegem
en de bassen Frans Fiselier, Pieter Hendriks, Thierry Vallier, Kris Belligh en Bas Kuijlenburg.
Bachs beide Passionen werden begeleid door barok orkest CAPPELLA MARIA BARBARA (op authentiek instrumentarium en dus in oude stemming) met Henk van Zonneveld (orgel), Harjo Neutkens en Michiel Niessen (theorbe) en geleid door André Telderman.

Solisten 2010
Requiem Mozart, Tournee april, mei 2010 (Kiev, Hengelo, Concertgebouw Amsterdam, Bergen op Zoom)
Natalya Kraevsky, Ekaterina Levental, Alex Vermeulen, Julian Hartman

Carmina Burana Orff, oktober 2010 Bergen op Zoom en Hoogeveen