André Telderman

André Telderman werd geboren in Utrecht. Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht en behaalde daar zijn einddiploma’s Koordirectie en Kerkorgel en de onderwijsakten voor zang en piano. Aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle studeerde hij af voor het solistendiploma piano, dat hij in 1975 met een bijzondere onderscheiding behaalde. André Telderman is sindsdien zeer actief als concertpianist, als begeleider en als dirigent. Hij concerteerde in Nederland, België, Engeland, Duitsland, Spanje, Tsjechië en Rusland en maakte vele radio-opnamen, o.a. met het Radio Symfonie Orkest. Sinds 1976 is André Telderman werkzaam als docent bij de muziekschool "De Nieuwe Veste" te Breda. Hij is vaste begeleider en gastdirigent bij Hét Concertkoor. Hij maakt deel uit van het befaamde Pianokwartet ‘Indigo’ waarmee hij veelvuldig in binnen- buitenland optreedt, onlangs nog in het Amsterdamse Concertgebouw.
André Telderman en Alex Vermeulen vormen al meer dan 25 jaar een muzikaal duo, niet alleen op concertgebied (ze gaven samen vele liederenrecitals tot in Het Concertgebouw toe), maar vooral ook op organisatorisch gebied. Samen organiseerden ze het Muziekfestival West-Brabant, samen runnen ze al vele de repetities van Hét Concertkoor: André als begenadigd koorrepetitor en vaste gastdirigent; Alex als koorleider en solist.

Bij Hét Concertkoor werkte André aan vele concerten mee als continuospeler en begeleider en dirigeerde o.a. The Messiah (voor de achtste maal), het Weihnachts Oratorium, het Stabat Mater van Haydn en zowel de Matthäus- als Johannes Passion. André dirigeerde onlangs ook het bijzondere oratorium 'Annelies' van de Engelse componist James Whitbourn bij Hét Concertkoor.

Ga naar de webpagina van André Telderman