Hét Concertkoor organiseert de SCRATCH MESSIAH in op 9 JANUARI 2016

Op zaterdag 9 januari 2016 organiseert Hét Concertkoor voor de derde maal een Scratch Messiah en roept amateur- & koorzangers uit Nederland en België op om gezamenlijk een grootse uitvoering van Händels MESSIAH te realiseren!

DATUM: Zaterdag 9 januari 2016 van 10:30- 12:30 (repetitie) met aansluitend lunch; 14:30-17:30 (repetitie in de Gertrudiskerk) en uitvoering om 19:45.
LOCATIES:
Repetitie+Lunch: SBO De Driemaster, Maaslaan 10 Bergen op Zoom
Uitvoering: St. Gertrudiskerk Bergen op Zoom aan de Grote Markt (ingang Kerkstraat)

DEELNAMEKOSTEN: 40,- voor de gehele dag (inclusief een uitgebreide lunch!)
TOEGANGSKAARTEN voor het concert: relaties van de inschrijvers ontvangen € 10,- korting op de zitplaatsen op de tribune of in het kerkschip en € 7,- op een staanplaats. Deze kaarten kunnen via het inschrijfformulier meebesteld worden of in een later stadium telefonisch via de scratchcommissie (het telefoonnummer staat op het inschrijfformulier).
Deelnemers zijn ook welkom op de vrijdagrepetitie van 8 januari 19:45) in de Driemaster. Deze repetitie is facultatief.
Liefhebbers die vaker mee willen repeteren zijn vanaf 7 november 2015 welkom in de Driemaster om met ons mee te repeteren op de vrijdagavond van 19:45 - 22:00 uur.

AANMELDING: telefonisch via 0031 - (0)164 - 210112 of info@hetconcertkoor.nl.
DOWNLOAD hier het INSCHRIJFFORMULIER! (pdf).
Per post te verzenden naar: Hét Concertkoor, Guido Gezellelaan 12, 4624 GM Bergen op Zoom
of ingevuld als bijlage met uw email naar info@hetconcertkoor.nl.

Ter info: we zingen uit de Novello uitgave van Prout. Wie een andere uitgave heeft kan die natuurlijk ook gebruiken! Ook zijn studie-CD's voor alle koorstemmen beschikbaar.

DOWNLOADS:
Het programma/tekstboek van de MESSIAH van 2012(pdf)

De Novello vocal score van The Messiah (Prout) vanaf deze site MESSIAH NOVELLO of op IMSLP
en een versie die overeenkomst met de Novello editie van Creative Commons Attribution 3.0.

LINKS:
Voor koortraining voor de Messiah (online te bestellen cd's of downloads):
op Note-perfect en op Rehearselarts.

The Messiah in Midi-files op Learnchoralmusic
The Messiah in Midi-files op Cyberbass

De Messiah is met zijn 23 grote koren bij uitstek hét aangewezen werk om eens iets grandioos uit te proberen.Vergeet voor de Scratch-MESSIAH op zaterdag 9 januari 2016 dus voor één keer de gebruikelijke concertopstelling en stel je het volgende eens voor: het grote koor wordt in een gigantische halve cirkel om het zittende publiek heen gedrapeerd en het orkest zit daar op een rond podium centraal tussenin. Het publiek daar heeft dus zicht op orkest en koor daarachter, maar heeft ook koor achter zich. Achterin de kerk staat de tribune met ca. 200 plaatsen, die zo hoog wordt opgebouwd dat men daar zittend over de staanplaatsen van het publiek direct daar voor heen kan kijken, met ruim zicht op het complete koor en orkest. Vanaf het orkestpodium loopt een heuse 'catwalk' naar de tribune, waarover de solisten zich vrijelijk kunnen bewegen en het publiek uit het hoofd toezingen.. Zo heeft elke plaats zijn voordelen: uitzicht en overzicht op de tribune, stereo-effect voor de 'zitters' in de kerk en de 'staanders kunnen zich vrijelijk bewegen, door bijvoorbeeld te besluiten om tijdens het concert het effect eens van een andere plek te beluis-teren, onderwijl een drankje meepikkend aan de bar die het gehele concert open is... Het concert heeft meerdere pauzes en het geheel wordt ook nog eens mondeling toegelicht. We zetten op het geheel ook nog eens een feestelijke bak met licht. Dat de musici wat meer achtergrondruis moeten accepteren is evident, en zolang ze geen muzikaalbehang worden is dat ook geen probleem. Wat verwachten we van het publiek? Een hoop enthousiasme en laat ons zeggen: niet meer onderlinge conversatie tijdens de muziek dan anders... Het wordt spectaculair! En bij bewezen succes blijft het vast niet bij één keer! Mis dit bijzondere evenement bij aanvang van het nieuwe jaar niet!
Bekijk hier een plattegrond van de inrichting van het concert in de ST. Gertrudiskerk!